Meny
 

Parkering


Nu slipper du kö vid bommen!

Nedan följer information och det vanligaste frågorna och svaren som du som besökare kan behöva känna till. Fram till detta datum så fungerar befintligt parkeringssystem som vanligt. Det nya parkeringssystemet hanteras av Parkman, kontaktinformation till dem finner ni nedan.

Det nya parkeringssystemet gör att inga bommar behövs, istället läser en kamera av registreringsnumret på bilen vid in- och utfart. Den känner av hur länge bilen stått parkerad. Du behöver inte längre stressa med parkeringsbiljetter, utan endast betala för den tid som bilen står i garaget utöver de 2 timmar fria timmar som vi bjuder på per dag. När du lämnar garaget har du fem olika betalsätt att välja på.

 

Har ni frågor kring parkering? 

Kontakta: info@parkman.nu | tel: 08-734 90 00

 

 

 

FAQ

Frågor och svar om Sollentuna Centrums parkering.

 

 

Från när kan jag registrera min bil i det nya systemet?

Det nya systemet träder i kraft med start 15 mars och det är först då som du kommer att kunna registrera din bil och betalkort.

 

 

Vad innebär AUTOPAY-systemet?
Det är ett enkelt parkeringssystem utan bommar och parkeringsbiljetter. Det fungerar ungefär som trängselskatten, när du åker in på parkeringen registreras ditt registreringsnummer av en kamera och din parkering startar. En annan kamera registrerar när du åker ut ur garaget och då avslutas din parkering, om du inte har valt att avsluta din parkering i betalautomaten.

 

 

Hur länge får jag parkera?

Det är 2 timmar fri parkering per dygn på vardagar. Därefter kostar parkeringen 15 kr per påbörjad 30 min. Maxtaxa 250 kr /dag. Har du stått parkerad mindre än 2 timmar är det bara att köra ut ur garaget. Lördag och söndag är det fortsatt kostnadsfritt att parkera i garaget.

 

Hur gör jag för att få 4 timmars fri parkering?

När du har registrerat dig som kundklubbsmedlem kommer du att få ett sms med en länk till ett formulär för att registrera din bil (om du så vill). Detta formulär måste du fylla i för att erhålla 4h kostnadsfri parkering. Du kommer då att ha fyra timmar fri parkering vid nästa tillfälle som du parkerar i köpcentrumet. Om du redan har åkt in i garaget när du tecknar ditt medlemskap så fungerar de 4 kostnadsfria timmarna / dag, först vid ditt nästa besök. 

 

 

Hur betalar jag?

Du betalar alltid i efterskott! Det finns 4 olika betalningsalternativ:

Betalautomat- Betala med kort i betalautomaten när du lämnar garaget.

Betala i efterhand - Betala i efterhand med kort inom 48 timmar på www.sollentunacentrum.se

Automatisk betalning - Koppla ditt kort på www.sollentunacentrum.se så dras parkeringsavgiften per automatik varje gång du parkerar i ett garage med Autopay.  

Faktura – Om du väljer att åka in och ut ur garaget utan att göra något av ovan alternativen skickas en faktura till fordonsägaren.

 

 

All kortbetalning samt registrering sker via Nets som är ledande på marknaden inom e-handel och kortbetalning.  Du kan endast registrera ett kort.

 

Finns AUTOPAY på fler ställen i Sverige?
Absolut, AUTOPAY finns även i Täby Centrum, Nacka Forum, Kista Galleria, Kista Science Tower,  Signalfabriken, ICA MAXI Solna Business Park etc.

 

Hur fungerar det om jag har en företagsbil?

Om du har en företagsbil där företaget står för alla dina bilkostnader kan du registrera ditt företagskort på www.sollentunacentrum.se och alla parkeringsavgifter dras automatiskt från det registrerade kortet varje gång du parkerar i garaget.

 

Hur fungerar det om jag hyr en bil på tex. Europcar?

Om du leasar en bil så faktureras det företag som äger bilen och de i sin tur brukar debitera den som hyrt bilen. Besöker du Sollentuna Centrum med hyrbil kan du betala avgiften direkt i betalautomaten, eller betala din avgift online inom 48 timmar på www.sollentunacentrum.se

Hur mycket är fakturaavgiften på?

Fakturaavgiften är 30:-Vad tar kameran bild på?
Kameran tar bara bild på registreringsnumret, ingenting runtomkring. Vi följer kameralagen.Hur fungerar registreringen?
När du kör in och ut ur garaget läser kamerorna av din bils registreringsnummer och mäter av hur länge du har varit inne i garaget. Har du stått parkerad under de 2 timmar som är gratis kan du bara åka ut, annars måste du betala för extratiden. Om du knappar in ditt registreringsnummer i betalautomaten kan du se hur länge du har stått parkerad och om du har ett belopp att betala.

 

 

Om jag kör någon annans bil, vem får fakturan?

Fakturan skickas till fordonets ägare.

 

Jag har registrerat mig, men jag vill byta bil.

Om du byter bil är det viktigt att du tar bort det registreringsnumret från ditt registrerade konto och uppdaterar med ett nytt. Annars kommer du att fortsatt bli debiterad för den bilens parkeringskostnader

 

 

Hur fungerar det med utländskregistrerade bilar?
Beroende på vilket land bilen kommer ifrån kan vi läsa av bilens registreringsnummer, bäst är att betala i betalautomaten.

 

 

Jag kör motorcykel, behöver jag betala för parkeringen?
Alla registreringsnummer som blir avlästa får betala parkering inklusive motorcyklar och mopeder. Det sitter kameror som läser av även bakskylten om det bara finns en nummerskylt bak. 

 

 

Jag glömde ta kvitto i betalautomaten, vart kan jag vända mig om jag behöver det i efterhand?

Behöver du kvitto i efterhand får ni kontakta vår parkeringsleverantör Parkman på tel.08-734 90 00 eller info@parkman.nu

 

 

Måste man checka ut vid betalautomaten även när parkeringen understiger 2 timmar eller är det bara att köra ut?
Står du mindre än 2 timmar är det bara att åka ut. Du behöver inte hämta någon biljett, ställa p-skiva eller gå till automaten och betala.

 

 

 

FÖR MÅNADSKUNDER

 

Hur går jag tillväga för att skaffa månadsparkering?
Du kontaktar Parkman i Sverige AB för att skriva avtal. Du behöver då bl.a. uppge din email adress. När din parkering ska börja gälla får du ett mail där du klickar på länken mitt.parkman.nu och registrerar dig och lägger in ditt registreringsnummer under ”mina bilar”. Under ”mina tillstånd” kommer du kunna se det elektroniska tillståndet. Kameran kommer då läsa av ditt registreringsnummer och känna igen dig som avtalskund. Som avtalskund kan du parkera på plan 5. Om du inte registrerar ditt registreringsnummer kommer du bli debiterad både för avgiftsparkering och korttidsparkering.

 

 

Kan man stå med 2 olika bilar på sin förhyrda plats vid olika tillfällen?
Ja, på ditt konto under ”mina bilar” kan du lägga in alla dina registreringsnummer som ska kunna stå på din plats. T.ex. om ni har 2 bilar som disponerar samma plats.

 

 

Hur blir det då om båda bilarna åker in samtidigt?

Den bilen som åker in sist får betala avgiftsparkering, endast en bil kan nyttja avtalsplatsen åt gången.

 

 

 

 

 

 

 

Parkeringshuset är öppet vardagar mellan klockan 6-22 och helger 7-22