Läckra desserter på konfirmationen

Fem sjokolademuffins med rosa topping ved siden av en rosa kake

Låt dig frestas av denna ljuvliga chokladkaka med matchande chokladmuffins. Servera med lite färska bär och gästerna kommer att älska det!

Chokladmuffins med marängglasyr

24 muffins

Chokladmuffins

  • 300 g smör
  • 3,5 dl vatten
  • 6 msk kakaopulver
  • 3 st ägg
  • 1 burk gräddfil
  • 2 tsk bikarbonat
  • 7 dl socker
  • 7 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt

Marängglasyr

  • 4 äggvitor
  • 1 krm salt
  • 200 g florsocker
  • Saften från 2 limefrukter
  • 2 droppar röd karamellfärg
  • 20 g riven mörk choklad till garnering

Så här gör du:

  1. Smält smör och häll upp i en skål. Blanda ner övriga ingredienser, mjölet till sist. Vispa ihop till en jämn smet och häll i muffinsformar tills de är 3/4 fulla.
  2. Grädda muffinsen i 180°C i ca 20 minuter. Kontrollera med en trästicka om de är klara. Stick in stickan i mitten av muffinsen, om det inte fastnar något på stickan är kakan färdig. Låt svalna på galler. Ställ gärna muffinsformarna i en muffinsplåt när du gräddar dem, då håller de formen bättre.
  3. Vispa äggvita på låg hastighet i en matberedare tillsammans med lite salt tills det skummar, häll i florsocker och öka hastigheten. Vispa hårt och glansigt, ca 5 minuter. Smaka av med limesaft och blanda i karamellfärg till önskad färg.
  4. Lägg marängglasyr i en spritspåse med rund spets och dekorera muffinsen. Dekorera med lite riven choklad.
  5. Servera gärna med färska bär.
Recepten och bilderna
Matprat.no